TH-Amarant
amarant

Amarant

Wat is de visie van de instelling?

Mensen met een beperking maken, net als iedereen, deel uit van de samenleving. Dit betekent dat zij recht hebben op een gewoon leven, waarin zij hun verlangens kunnen waarmaken en hun rechten kunnen laten gelden. Voor Amarant betekent dit dat mensen met een beperking recht hebben op een goede kwaliteit van leven, recht op het maken van eigen keuzes, recht op een dienstverlening die is afgestemd op de persoonlijke wensen.

Sommige cliënten vragen veel zorg en andere zijn al geholpen met een steuntje in de rug. Met welke vraag om ondersteuning men bij Amarant ook komt, het uitgangspunt blijft hetzelfde. Alle vormen van dienstverlening zijn erop gericht mensen met een beperking een zo normaal mogelijk leven te laten leiden. Een gewoon leven zoals dat van mensen zonder beperking, waarbij het vanzelfsprekend is dat zij zelf de regie hebben en houden over hun eigen leven. Een gewoon leven waarin zaken als wonen, werken, vrijetijdsbesteding, zelfontplooiing, het maken van eigen keuzes, het hebben en onderhouden van sociale contacten van groot belang zijn.

Deze behoeftes zijn voor ieder individu verschillend. Vandaar dat Amarant en de cliënt, zijn ouders of wettelijk vertegenwoordiger, samen kijken wat de individuele vragen zijn en welke ondersteuning het beste geboden kan worden. Samen stellen zij een persoonlijk plan op, waarin de wensen en verlangens van de cliënt centraal staan en dat als basis dient voor de verdere ondersteuning en begeleiding. Zorg op maat dus; dat betekent: niet minder, maar ook niet meer zorg dan nodig is. Dat betekent ook: normaal waar mogelijk en speciaal waar nodig.

Wat is de doelstelling van de instelling?

In de dienstverlening van Amarant staan de mogelijkheden van mensen altijd voorop.
Amarant kiest voor een respectvolle en individuele benadering van haar cliënten

Wat voor soort hulp kan de insteling bieden?

Amarant biedt zorg, ondersteuning en huisvesting aan kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met een verstandelijke of lichamelijke beperking.
Met dienstverlening die varieert van het begeleiden en behandelen van kinderen, ambulante dienstverlening in de wijken (zorg aan huis) wonen op beschutte locaties tot dagbesteding in de vorm van werken en vrijetijdsbesteding.
De zorg- en dienstverlening van Amarant is in heel Brabant bereik- en beschikbaar.
Elk district biedt dus het complete, diverse zorgpakket, toegesneden op de vraag van de cliënt.

Wat zijn de beperkingen van de instelling?

Amarant krijgt een nieuw doelgroepenbeleid. Hierin staat dat clienten dichter bij huis moeten gaan werken. Dit heeft tot gevolg dat veel clienten niet meer met de taxi naar hun werk gaan. Dit is erg jammer want, taxi ritten zijn namelijk voor de clienten een ontspannende en leuke activiteit. Verder is Amarant een stichting en dus afhankelijk van subsidies. En zoals iedereen weet zijn er ook veel bezuinigingen binnen de zorg. Ook Amarant heeft hiets last van.  

Een organigram van de instelling:

 

Met welke instellingen werkt deze instelilng samen?

·         Dr. Leokannerhuis Brabant

·          OCB Brabant

·         Stichting MEE

·         Artenzo

Wat is de functie van die samenwerking met deze organisasties?

Door met zoveel mensen samen te werken heeft Amarant veel kennis in huis. Ze overleggen veel, en wisselen ervaringen uit. Ook komt het weleens voor dat Amarant niet aan de wensen van de client kan voldoen. Door samen te werken kunnen ze toch een goed zorgnet opbouwen voor alle clienten.

Voor meer informatie: http://www.amarant.nl/