Wat is de viesie van de instelling?.
Bij het GGZ vinden ze dat we te gast zijn in het leven van onze cliënten. De wensen en mogelijkheden van onze cliënten vormen dan ook het uitgangspunt voor de zorg die het GGZ levert. Hun zorg is vraaggericht, op maat en persoonlijk. Familie, mantelzorgers en zorg- en maatschappelijke organisaties betrekken zij nauw bij de hulpverlening
Wat is de doelstelling van het GGZ.
Het GGZ biedt hulp aan mensen van alle leeftijden met psychiatrische en/of ernstige psychosociale problemen. Zij gaan uit van de hulpvraag en zoeken daarbij de best passende zorg. Niet meer dan nodig en niet minder dan verantwoord. De sociale omgeving, culturele achtergrond en leeftijd wegen mee in het aanbieden van de best passende zorg. Het GGZ zorgt ervoor dat de cliënt weer een plekje in de maatschappij krijgt.
wat voor soort hulp biedt GGZ aan?
Het GGZ biedt een getrapt aanbod van laagcomplexe, brede hoogcomplexe en selectieve topspecialistische BioPsychoSociale diagnostiek, behandeling en zorg inclusief revalidatie en rehabilitatie. Deze zorg wordt verleend aan cliënten met psychische aandoeningen en daarmee samenhangende psychosociale problematiek en gedragsstoornissen en aan hun directe omgeving.
De Doelgroepen van de instelling.
Mensen met een psychische aandoening in de maatschappij. Denk hierbij aan; mensen met een verstandelijke beperking, mensen met gedragsproblematiek of gedragsstoornissen en de directe omgeving. Denk aan; familie, begeleiding etc.
De beperking van de instelling.
Omdat de instelling zo groot is, kan het soms zijn dat er fouten gemaakt worden.
Zoals in elk werkveld gebeurd dit, maar in de zorg is het soms wel lastig.
Dit is denk ik de grootste beperking van het GGZ.
Een organogram van het GGZ.
-Directie;
- Afdelingscoördinatoren;
- Clustercoördinatoren;
- Interne begeleiders;
- Begeleiders cliënt;
- Ambulante begeleiders;
- Gedragsdeskundige;
- Psychologen e.d.;
- administatieve krachten.
www.ggzmb.nl/upload/pdf/organigram%20GGZ%20MB%20031106.pdf Met welke instellingen werkt het GGZ samen?
Het helpen van de cliënt met zijn persoonlijke hulpvraag.
Het GGZ werkt samen met:
- Openbare geestelijke gezondheidszorg;
- Synquest;
- ROMCKAP en;
- Amarant.
Wat is functie van deze samenwerking?
Dit is per instelling verschillend hoe hier invulling aan gegeven wordt.
OGG: Zij verwezelijke bemoeizorg, psychologische hulpverlening bij ongelukken en rampen in diverse vormen van priventie.
Synquest: Ze proberen de kwaliteit van zorg te verbeteren door o.a.: de toepassing van bewezen effectieve behandelingen, het gestandariseerd meten van de uitkomsten van de behandeling.
ROMCKAP: Dit is een samenwerkingsverband van Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Ze willen de zorg aan kinderen met een psychiatrische stoornis verbeteren, door het ontwikkelen en organiseren van het meten van de uitkomst van de behandeling.
Amarant: Het helpen bij de psychologische hulpverlening bij mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.